good memory remains forever

good memory remains forever

Followers

Friday, June 10, 2016

RE:


http://phihothiki.idothedressido.com/ellisya_tm




Ellisya_tm

Friday, August 15, 2014

Waterfall cantik tapi tak boleh mandi??

arini aku google2 sungai2 yang ada dekat2 ngan area Virginia ni..
penat meng"google" barulah aku tau kenapa mat2 saleh ni semua jarang mandi sungai..
jawapan nye adalahhh...

POLLUTION AND GERMS!!

hambekk kau..nasib baik la rajin membaca jugak.klu tidak..mmg tak tau sampai ke sudah..
kebanyakan waterfall dan sungai2 diaorg ni terletak kt dalam park yang mmg dh di "gezek" kan oleh gov and dijaga oleh county utk setiap state masing2..and kebanyakkan dari law mereka adalah tidak membenarkan org ramai mandi...reason is penyakit boleh merebak dgn cpt melalui air sungai yg dikhuatiri tercemar..

tapi waterfall dia bukan kotor2 pun (pada pandangan aku) ..semua bersih2 dan cantik..
tapi ye la..kuman tu bukan boleh tgk dgn mata kasar..unless kalau pandangan tu boleh tembus hijab la kot kan..mereka akan suggest kita mandi pool and laut compared to sungai2..

so kesimpulannye projek hujung minggu ni tergendala la ye..
nah..ni satu gambar sungai dan waterfall dia aku kongsikan..



 cantik kan???kan??
 geram jek tgk..tapi sabaq je la kn..nk wat camne..
 kalu mandi gak alamtnye kene saman la..

 ok la..tata titi tutu..

..truely..deeply..madly..

Saturday, December 14, 2013

Posting overseas part 2

salam..

hujung bulan Jun 2013 aku lapor diri ke kementerian baru dan lepas abis kursus n latihan dalaman aku dpt date utk fly pada 23 oktober 2013..walau semua mcm kelam kabut..dgn tiket flight yg penuh..visa mak aku kene interview n mcm2 dugaan lagi la..tapi akhirnya aku dah sampai ke sini n tgh taip entry ni..pheewww..

ramai kwn2 dan saudara mara yg tak tau pon psal aku posting..xsempat nk jumpa ramai org pon sblm fly..masa sgt2 suntuk dan aku bz dgn preparation utk fly..dgn packers yg last minit baru dtg..dgn brg2 byk xckup gara2 tnggu duit jual kete baru bley bli brg..mcm2 lagi la..tapi xpe.bak kata org..bkn senang nak senang kan..so aku hadapi dgn senyuman..walau ada tangisan dalam hati..

end up hari aku fly..pagi tu cuma ada kwn2 yg sama2 akan fly (tapi ke lain2 destinasi) dan jiran yg aku dh anggap mcm kakak aku..yg byk tlg aku..sampai packing jam 4pagi..ari sblm aku bertolak..mana nk jmpa jiran cmtu skrg ni..tp Alhamdulillah..aku ada dia..yg sgt2 baik dan memahami..terima kasih su..aku hrp ko baca entry ni..hehe.

disebabkan aku posting bawah government so tiket aku n family smua business class all the way dari KL ke Washington DC. perjalanan lebih kurang 33 jam termasuk masa transit di Jepun dan Los Angeles ckup2 memenatkan..but satu pengalaman baru utk aku n family yg mmg x penah mimpi akan fly sejauh ini..Terima kasih Ya Allah..atas rezeki yg diberikan..Alhamdulillah..

masa kat Jepun aku siap kene check yg details..tp aku sorang je..yg lain semua lepas..tah apa yg dia detect pon aku tak tau.tp most probably sbb aku bawa susu anak dlm handbag..tp ok la..x byk hal..tak mcm dkt LA..lagi teruk kawalan dia..maklumlah pintu masuk US yg pertama kan..so kawalan mmg ketat.in fact seminggu lepas aku smpai LAX airport ada serangan tembak menembak secara rambang..kalau korang ada tgk dlm tv..ngeri kan...no wonder kawalan pintu masuk dia sangat2 la ketat..tu la..sapa suruh jual pistol bersepah2..haha (eh..gelak plak kan..pdhal takot..haha)

erm..ok la..nnt aku sambung lagi di next entry..
banyak lagi yang nak di share..tapi aku kene layan cenonet ni dlu..kang merajuk plak sbb asyik hadap laptop..hehe

tata..titi..tutu..


..truely..deeply..madly..